"Україна вже намагалася зробити щось подібне": У РФ закликали покарати Латвію

Читать на русском
Автор
Володимир Путін та Павло Колобков
Володимир Путін та Павло Колобков. Фото kremlin.ru

У РФ звинуватили Латвію у втручанні у спорт

Колишній міністр спорту РФ Павло Колобков закликав Міжнародний олімпійський комітет (МОК) запровадити санкції проти Латвії. Латвійський сейм заборонив збірним своєї країни грати проти команд із Росії та Білорусі, навіть якщо ті виступають у нейтральному статусі.

Відповідний коментар Колобкова наводить ТАCС. Колобков вважає, що латвійська влада нібито втручається у спорт, а тому МОК має покарати цю країну. Примітно, що Павло навів приклад України, яка в результаті відмовилася від подібної заборони.

Міністерство спорту України вже намагалося зробити щось подібне, але МОК із цього приводу виступив, і українці швидко скасували свої рішення, розуміючи, що вони на порозі дискваліфікації.

І зараз МОК не просто має виступити, він має автоматично винести санкції. Якщо цього не станеться, МОК розпишеться у своїй політизованості, боягузливості та упередженості", – сказав Колобков.

Нагадаємо, МОК допустив росіян та білорусів до Олімпіади-2024. При цьому представників країн-агресорів очікують додаткові перевірки.