"Динамо", "Шахтар" та ще один — оприлюднені клуби УПЛ, чиї гравці мають бронь від мобілізації

Читать на русском
Автор
Гравці "Шахтаря" заброньовані від мобілізації
Гравці "Шахтаря" заброньовані від мобілізації. Фото ФК "Шахтер"

Не всі клуби українського футболу забронювали своїх гравців від мобілізації.

Футболісти трьох команд української Прем’єр-ліги наразі не підлягають призову до Збройних сил України. Йдеться про гравців "Шахтаря", "Динамо" та "Оболоні", які визнані підприємствами, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення у особливий період.

Загалом футбольні клуби не наділені додатковими перевагами чи спрощеннями у процесі бронювання своїх працівників, повідомляє "Трибуна" з посиланням на Українську асоціацію футболу (УАФ). Джерело наголошує, що зараз бронювання для футбольних клубів здійснюється на загальних підставах.

Наразі ще три клуби — "Дніпро-1", "Зоря" та "Минай", працюють над здобуттям статусу "критично важливого підприємства". Представники чотирьох команд зазначили, що не мають броні — "Верес", "Рух", ЛНЗ та "Металіст 1925". Невідомо, чи планують вони робити щось для набуття статусу критично важливого підприємства.

Ще 6 клубів УПЛ або відмовилися давати коментар на цю тему, або не надали чіткої відповіді: "Кривбас", "Полісся", "Чорноморець", "Колос", "Ворскла" та "Олександрія".

Раніше стало відомо, що у Верховній Раді готуються ухвалити новий закон про мобілізацію.

Матеріал опублікований російською мовою — читати мовою оригіналу