Міжнародна федерація хокею не допустила білорусів до олімпійської кваліфікації Мілан-2026

Читать на русском
Автор
Команда Білорусі повністю пропустить сезон 2024/2025. Новина оновлена 14 лютого 2024, 12:01
Команда Білорусі повністю пропустить сезон 2024/2025.. Фото www.iihf.com

Збірна Білорусі мала грати в одній групі з командою України

Міжнародна федерація хокею офіційно продовжила усунення збірних Росії та Білорусі від усіх турнірів до кінця сезону 2024/25 року. Окрім чемпіонату світу в різних вікових групах, це рішення торкнеться і збірної Білорусі щодо фінального олімпійського кваліфікаційного раунду, який відбудеться у серпні 2024 року.

Рада ІІХФ розглянула поточні ризики безпеки, пов’язані з реінтеграцією національних та клубних збірних Росії та Білорусі у змагання ІІХФ. На основі ретельного аналізу Рада ІІХФ дійшла висновку, що повернення збірних Росії та Білорусі назад у змагання ІІХФ поки небезпечно, зазначається у релізі ІІХФ.

Нагадаємо, що збірна України, подолавши передостанній етап відбору, потрапила до групи зі Словаччиною, Казахстаном та Білоруссю.

Є два базові варіанти того, хто замінить Білорусь у групі з Україною, хоча детального пункту в регламенті під такий випадок не існує. Є опція залишити три команди в групі або додати до групи найрейтинговішу команду з тих, хто вже вилетів з відбору. Це збірна Угорщини (18 місце рейтингу), повідомляє Sport.ua.

Угорщина, з якою Україна останнім часом часто грає контрольні матчі, виступає у Дивізіоні 1A чемпіонату світу.

Матчі фінального етапу відбіркового турніру до Олімпіади відбудуться з 29 серпня по 1 вересня у столиці Словаччини Братиславі.

Матеріал опублікований російською мовою — читати мовою оригіналу