Збірна України опустилася у новому рейтингу ФІФА: на скільки місць

Читать на русском
Автор
Національна команда знаходиться у третьому десятку рейтингу
Національна команда знаходиться у третьому десятку рейтингу. Фото https://uaf.ua

Команда перемістилася з 22 на 24 місце

Міжнародна федерація футбольних асоціацій (ФІФА) поновила рейтинг збірних команд. У новій версії національна збірна України перебуває на 24 місці.

Синьо-жовті мають 1553,35 бали. Серед представників Європи (УЄФА) українська команда є 12-ою, повідомляє офіційний сайт ФІФА.

Після публікації попереднього рейтингу збірна України матчів не проводила, проте опустилася на дві позиції. Зміни у рейтингу пов’язані із проведенням Кубка Азії та Кубка африканських націй у січні-лютому 2024 року.

Наш нинішній та потенційні суперники у плей-офф відбору чемпіонату Європи також змінили своє місце у рейтингу порівняно з попереднім рейтингом: Боснія та Герцеговина – 71-а (-2), Ісландія – 73-а (-2), Ізраїль – 75- й (0). У свою чергу, опоненти команди Сергія Реброва у групі В1 Ліги націй-2024/2025 займають такі позиції: Чехія – 40-а (-1), Албанія – 64-а (-2), Грузія – 77-а (0).

У топ-10 змін не сталося. Світовий рейтинг, як і раніше, очолюють команди Аргентини (діючі чемпіони світу), Франції та Англії. До першої десятки також входять команди Бельгії, Бразилії, Нідерландів, Португалії, Іспанії, Італії та Хорватії.

Раніше Ярмоленко зробив гучну заяву щодо майбутнього у збірній України.

Матеріал опублікований російською мовою — читати мовою оригіналу