"Рожевий податок": виробник форми збірної України "наварився" на жіночих худі

Читать на русском
Автор
Форма олімпійської збірної України Новина оновлена 30 липня 2024, 12:51
Форма олімпійської збірної України. Фото facebook.com/olympicua

Жіноче худи вдвічі дорожче за чоловіче

Засновник Студії Ательє Наталії Брагіної Наталія Голяк (Брагіна) розкритикувала ціни на олімпійські жіночі худі збірної України від польської компанії 4F. Саме в цій формі наша збірна виступає на Олімпійських іграх у Парижі.

Відповідний пост Наталія опублікувала на своїй сторінці у Facebook. Вона була вражена, порівнявши ціни на жіночі та чоловічі худі. 4F на своєму сайті продає жіночі худі за 3799,90 грн, а чоловічі — за 1899,90 грн.

"Чули про таке явище як Рожевий податок?

Вікі про це пише: "Рожевий податок – тенденція того, що продукти, які продаються спеціально для жінок, є дорожчими, ніж ті, що продаються для чоловіків."

Вікі пише, а виробники роблять.

Олімпійські худі.

Абсолютно ідентичні, дівчата взяли їх в приміряльню і переміряли між собою. Та сама тканина, оздоблення, розміри в сантиметрах.

Щобільше, на чоловіче худі пішло трішки більше тканини, воно довше і довші рукави.

Через довгі рукави дівчата не змогли купити собі чоловіче худі, а жіноче не було бажання купляти, бо різниця вартості двох виробів, погодьтеся, обурлива", — написала Наталя.

Нагадаємо, форма збірної України викликала суперечки в мережі через свою простоту та імпортне походження. А ось команда Монголії здивувала всіх своїм парадним вбранням.