Від першої зарядки телефону залежить багато чого: як уникнути помилок

Читать на русском
Автор
2131
Чоловік з телефоном
Чоловік з телефоном. Фото Freepik

Є прості правила

Щоб телефон тривалий час радував справною роботою, потрібно не лише звернути увагу на кілька моментів при покупці, але й правильно зарядити його вперше.

Як грамотно провести першу зарядку акумулятора пристрою, розповіли фахівці швейцарського порталу Battery University. Їхні рекомендації засновані на наукових даних.

Основні правила першої зарядки

Якщо принесений із магазину гаджет повністю заряджений, не варто ставити його на зарядку відразу. Спочатку потрібно витратити близько 5% заряду і лише після цього підключити телефон до джерела живлення.

Водночас не варто "саджати" акумулятор до нуля. Низький заряд негативно позначається на роботі Li-Ion та Li-Poly батарей.

Першу зарядку необхідно здійснити до 100%. Це потрібно для налаштування контролера та його коректної роботи надалі.

Використовувати треба лише оригінальну зарядку. Шнуром від старого телефону не можна користуватися.

Перше заряджання акумулятора потрібно проводити від розетки. Не можна робити це через USB-розетку, за допомогою бездротової зарядки або від комп’ютера.

Процес заряду потрібно перервати відразу після досягнення 100%. Не варто залишати смартфон підключеним до мережі на кілька годин, як рекомендують деякі сайти.

Надалі заряд необхідно тримати в діапазоні між 30 і 80%. Немає потреби завжди доводити його до 100%, а "саджати" "в нуль" взагалі не рекомендується.

Раніше "Телеграф" розповідав, що слід зробити перед використанням нового телефону. Фахівці назвали десять простих, але необхідних кроків.