Чи можна класти телефон на ніч під подушку: які нюанси варто взяти до уваги

Читать на русском
Автор
553
Людина уві сні може випадково зіштовхнути телефон
Людина уві сні може випадково зіштовхнути телефон. Фото Відкриті джерела

Звичка багатьох, а знають ці нюанси — одиниці

Чимало людей засинають, залишаючи телефон під подушкою та ще й на зарядці. Але чи є шкода від цього смартфону?

"Телеграф" проаналізував декілька джерел і спробував розібратись у цьому питанні. Для початку, варто зазначити, що залишати телефон під подушкою на ніч може не шкодити самому смартфону, якщо він не заряджається у цей момент і якщо він справний. Але користі також не принесе.

Річ у тім, що під час заряджання телефон може дещо нагріватись і це не помітно, якщо він лежить на столі, де циркулює достатньо повітря. Але, якщо накрити чимось, то корпус смартфона стане помітно теплим і це вже сигналізує про шкоду девайсу.

Якщо ж телефон не заряджається, то накрити його подушкою чи простирадлом можна лише на нетривалий час, а от на всю ніч не варто. Уночі ваш смартфон може продовжувати роботу — отримувати повідомлення, завантажувати оновлення тощо. Також можливі механічні пошкодження, які виникають, якщо усі сні людина випадкову штурхне телефон, або натисне на нього досить сильно.

До того ж несправний телефон може наробити ще більшої біди. До прикладу, людина може подряпатись о розбитий екран, або телефон може навіть підірватись, якщо у нього є проблеми з батареєю.

Щодо користи для самої людини, то тут відповідь в експертів однозначна — від гаджетів походить електромагнітне поле радіочастотного діапазону, щоб була можливість зв’язуватися зі станціями. Тож, залишати телефон так близько до тіла на ніч не варто. Набагато краще покласти його на стіл, або у шафу.

Раніше "Телеграф" писав, що існує як мінімум три причини, які називають противники постійно увімкненого Bluetooth на смартфоні.