Дорогий автомобіль став дуже дорогим: представлено електричний Porsche Macan 2024

Читать на русском
Автор
Porsche Macan 2024 року
Porsche Macan 2024 року. Фото motor1

Porsche Macan тепер буде доступний лише обмеженому колу людей

Днями у Сінгапурі представили оновлений Porsche Macan 2024 року випуску у вигляді електрокара. Ця машина завжди була у люксовій категорії, але зараз вона стала відчутно дорожчою.

У порівнянні з таким же Macan, лише з ДВЗ, електричний коштує на 20 доларів дорожче. І це шалена різниця, пише Motor1.

Базова модифікація електрокара стартує з 80 тисяч доларів, а версія Macan Turbo — від 106 тисяч. Так, зазвичай всі електрокари дорожчі, ніж їх аналоги з двигуном внутрішнього згоряння, але це дуже велика різниця.

Porsche Macan 2024 року

Щоправда, Macan EV значно потужніший, ніж еквівалент з ДВЗ — майже на 200 кінських сил. Потужність його двигуна складає 630 "коней".

Та є перевага — новий Macan дешевший за інший седан — Taycan, який коштує понад 90 тисяч. Звісно, і для цього автомобіля знайдеться цільова аудиторія. Але для цього він повинен бути ідеальним (що стане відомо після тест-драйвів). Хороша новина — у Porsche не відмовлятимуться від виробництва Macan з двигуном внутрішнього згоряння у найближчому майбутньому.

Porsche Macan 2024 року

Технічні характеристики Porsche Macan 2024

Електрокар має хорошу обтічність — коефіцієнт аеродинаміки складає 0,25. Є 2 версії силової установки. Обидві — з двома електромоторами та повним приводом. Перша — це Porsche Macan 4 потужністю в 408 кінських сил та з розгоном до сотні за 5 секунд. Друга — Porsche Turbo потужністю у 639 кінських сил. Він може розганятися до сотні за 3,3 секунди. Максимальна швидкість обмежена електронікою і складає 260 кілометрів за годину.

У салоні тепер є три дисплеї, 2 з яких — для водія. Є також проєкційний дисплей з функціями доповненої реальності.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що Toyota створює ультрарозкішний бренд. Він просто затьмарить Lexus.