Українського водія посадили на 2 роки після порушення ПДР: що він натворив

Читать на русском
Автор
706
За ґратами
За ґратами. Фото freepik.com

Ніколи так не робіть

Деколи необдумані дії водіїв можуть призводити не лише до великих штрафів, але й до реального обмеження волі. Нещодавно така історія трапилася у Тернополі.

На 2 роки реального терміну ув’язнення засудили мешканця обласного центру, який чинив опір поліцейському. Про це повідомляє Тернопільська обласна прокуратура.

Суть правопорушення

Мешканець міста Тернополя опирався діям правоохоронцям. Він порушив правила дорожнього руху, а коли патрульний намагався скласти протокол, бив поліцейського. Згодом порушник вирвав з рук працівника правоохоронного органу постанову і розірвав її. Згідно із санкцією частини 2 статті 342, максимальне покарання у такому випадку — це 2 роки ув’язнення.

Також його судили за викрадення чи привласнення документів. За ч. 2 статті 357, максимальне покарання — обмеження або позбавлення волі на строк до трьох років.

І ще одна підозра — за частиною 2 статті 345 Кримінального Кодексу України — заподіяння працівникові правоохоронних органів тілесних ушкоджень. Тернополянин штовхав, облаяв нецензурними словами поліцейського, який намагався скласти протокол. Тепер свою поведінку йому потрібно буде виправляти за ґратами.

Раніше "Телеграф" писав, чому авто потрібно взимку 2 рази частіше мити. У цей період, крім низьких температур, кузов автомобіля і його деталі пошкоджуються також через реагенти, якими посипають дороги.