Ексклюзив за 7 мільйонів: в Україну привезли найпотужніший кросовер BMW

Читать на русском
Автор
BMW XM 2023 року випуску
BMW XM 2023 року випуску. Фото spoiler.carspotter

Під капотом у цього монстра — понад 680 "конячок"

В Україну привезли новітній BMW XM 2023 року випуску. Це гібридний автомобіль, який коштує близько 170-190 тисяч доларів залежно від комплектації.

За курсом національної валюти вартість цього авто складає понад 7 мільйонів гривень. Відповідне фото кросовера на українських дорогах виклали на інстаграм-сторінці spoiler.carspotter.

BMW XM 2023

Згідно з інформацією, модель завезли в Україну з Німеччини у вересні минулого року у новому стані. Про це свідчать дані в базах номерів. Як стало відомо "Телеграфу", це вже другий кросовер BMW XM 2023 в Україні — перший привезли у травні минулого року.

BMW XM 2023
BMW XM 2023 - база номерів

BMW XM (2023): що відомо про цю модель авто

BMW XM 2023

BMW XM 2023 року — це унікальне авто для німецького автовиробника. Адже це перша модель, яка має електрифіковану силову установку, а також найпотужніша з серії М, коли-небудь випущена у світ.

BMW XM 2023

Зовні кросовер має агресивний та дещо спортивний дизайн з фірмовою масивною радіаторною решіткою, вузькими задніми ліхтарями та величезними колесами.

Під капотом у нього встановлено 4,-4-літровий бензиновий атмосферник V8 з турбонаддувом. Його потужність складає 483 кінські сили. Є також інтегрований в автоматичну КПП електродвигун на 197 "коней". Загальна потужність авто складає 644 кінські сили. Модель підзаряджається від електромережі. Розгін до сотні складає 4,3 секунди, а максимальна швидкість обмежена на позначці у 270 км/год.

BMW XM оснащено усіма найсучаснішими технологіями — проєкція на лобове скло, клімат- та круїз-контроль, камери кругового огляду, утримання у смузі руху. Є також попередження про сліпі зони тощо.

Як писав "Телеграф", у Японії знайшли ціле кладовище культових спорткарів. Десятки машин залишили гнити просто неба.