Міжнародна доставка посвідчення водія тепер доступна ще у 5 країнах ЄС: перелік

Читать на русском
Автор
Міжнародне доставлення посвідчення водія
Міжнародне доставлення посвідчення водія. Фото пресслужба МВС

Послуга працює уже у 22 країнах ЄС

Уже у 22 країнах Європи доступна функція доставлення міжнародного посвідчення водія. Її запустили кілька місяців тому.

Нещодавно до переліку країн, у котрих доступне це нововведення, додали Хорватію, Бельгію, Швецію, Словенію та Чорногорію. Про це йдеться у повідомленні пресслужби МВС.

За 4 місяці, відколи існує послуга, нею встигло скористатися понад три з половиною тисячі громадян. Найбільше вона популярна у Польщі. Саме у цій країні зареєстрували понад 70% замовлень.

Кому знадобиться послуга доставки посвідчення водія? Якщо ви перебуваєте за межами країни, можна обміняти посвідчення водія. Послуга дійсна лише при умові, якщо це посвідчення, отримане вперше (на строк до 2 років). Також можна отримати нове посвідчення, якщо ви змінили свої дані (наприклад, прізвище чи ім’я), пошкодили чи загубили цей документ.

Як замовити міжнародну доставку посвідчення водія?

Щоб замовити доставку посвідчення водія до будь-якої з 22 доступних країн, потрібно зайти в Кабінет водія та авторизуватись. Далі оберіть причину, з якої ви хочете обміняти посвідчення, виберіть пункт "Міжнародне доставлення", введіть адресу і сплатіть послугу. Документ доставляє "Укрпошта".

Щоправда, послуга зовсім недешева — 515 гривень коштує посвідчення та обробка замовлення. І ще близько 950 — міжнародна доставка.

Раніше "Телеграф" писав, як продовжити термін служби свого авто. Для цього не лише потрібно проходити ТО, а й звертати увагу на деякі нюанси.