Як тобі таке, Ілон Маск? Hyundai створила електрокар для Європи за 20 тисяч євро

Читать на русском
Автор
Casper EV
Casper EV. Фото insideevs

Простий зручний електромобіль без "наворотів"

На ринок Європи виходить новий електричний позашляховик. Згідно з інформацією, уже цього року він поступить у продаж.

Casper — це знайомий багатьом крихітний чотиридверний автомобіль, який продається з 2011 року. Він має 1,0-літровий бензиновий двигун. Та тепер на ринку ЄС він пропонуватиметься в електричній версії. Про це повідомив Лайонел Кіо, голова компанії автовиробника.

Чим особливий Casper EV

Нагадуємо, що компанія Tesla разом зі своїм керівником Ілоном Маском уже кілька місяців дразнять громадськість своїми планами з випуску дешевого електрокара.

Його ціна не повинна перевищувати 25 тисяч євро. Щоправда, у це мало хто вірить, бо Tesla Cybertruck теж мав коштувати 40 тисяч доларів, а не 100.

Але повернемось до Hyundai. Ціна автомобіля, крім невеликих розмірів, обумовлена ще й тим, що він має літій-залізо-фосфатний акумулятор. Запас ходу складає близько 300 кілометрів. Зарядний порт, скоріш за все, буде розташований спереду авто. Також є інформація, що він буде на кілька сантиметрів дешевшим, ніж бензинова версія.

Раніше "Телеграф" писав, що один з найкращих електрокросоверів світу продається в Україні за $20 тисяч. Він має запас ходу в 501 км.