Китайських авто в Україні стало вдвічі більше: які моделі найпопулярніші

Читать на русском
Автор
Український автопарк суттєво поповнився машинами з Китаю Новина оновлена 15 лютого 2024, 16:36
Український автопарк суттєво поповнився машинами з Китаю. Фото Car and driver

Кожна п’ята машина, яка була ввезена в січні 2024 року, китайського походження.

Серед українських водіїв продовжує зростати попит на автомобілі з Китаю. Так, впродовж січня 2024 року до України з Піднебесної було ввезено 1359 легкових авто. Цей показник виявився вдвічі більшим, нім за аналогічний період 2023 року.

Як повідомляє "Укравтопром", із цієї загальної кількості нових було ввезено 885 одиниць, а вживаних — 474 одиниці. Щодо приросту, то тут нові авто показали +137%, а вживані, своєю чергою, +49%.

Зазначається, що автомобілі китайського походження охопили близько 20% усього січневого ринку легкових машин. Цей показник є на 7% вище, ніж торік. У сегменті вживаних авто частка "китайців" залишається на рівні 3%. Абсолютно лідерство належить електромобілям, адже дев’ять із десяти моделей, ввезених із Китаю, є саме "зеленими".

Щодо моделей, то в сегменті нових легкових автомобілів китайського походження, лідерство має Volkswagen ID.4, якого ввезли у кількості 286 одиниць. На другому місці розташувався BYD Song Plus — 83 одиниці. Третій рядок посів Honda eNS1 (80 одиниць). Четверта позиція в активі Honda bZ4X (56 одиниць), а замикає п’ятірку — Nissan Ariya, якого ввезли у кількості 50 екземплярів.

Якщо брати до уваги топ-5 вживних легкових автомобілів із Китаю, то тут також лідером є Volkswagen iD.4, його ввезли у кількості 150 одиниць. На другому місці йде Honda eNS1 — 51 одиниця. Третя позиція належить Toyota bZ4X — 32 одиниці. Четверта сходинка в активі BYD Song Plus, якого тепер стало більше на 30 екземплярів, а замикає п’ятірку цього сегменту Nissan Ariya та 28 одиниць цієї моделі.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що продаж однієї з марок авто в Україні стрибнув на 359%. Зазначається, що на це вплинули три причини.