Skoda презентувала оновлену версію популярної моделі Octavia

Читать на русском
Автор
Skoda Octavia 2024 презентована офіційно Новина оновлена 15 лютого 2024, 16:34
Skoda Octavia 2024 презентована офіційно. Фото skoda

Одна з найпопулярніших моделей чеської марки отримала довгоочікуваний рестайлінг

Чеська автокомпанія Skoda офіційно представила оновлений варіант моделі Octavia. Автомобіль отримав більш сучасний та водночас корпоративний дизайн всередині, значно потужніші силові установки, а також "свіжіший" інтер’єр.

Як повідомляє офіційний сайт Skoda, четверте покоління Octavia, яке представили ще у 2019 році, тепер стало виразніше на вигляд завдяки зміненій передній частині, адже ліфтбек та універсал отримали збільшені грати радіатора та нові матричні фари з оригінальними стрілоподібними ходовими вогнями, які забезпечують значно кращу видимість на дорозі.

Зазначається, що нова Skoda Octavia стала на дев’ять міліметрів довшою. Хетчбек та універсал мають чотири комплектації — Essence, Selection, Sportline і RS. Остання виглядає агресивніше, маючи інші бампери та 18-дюймові диски.

Оновлена версія універсалу Skoda Octavia 2024
Skoda Octavia

Характеристики Skoda Octavia

Що стосується інтер’єру, то тут все значно свіжіше. Матеріали зроблені з вторинної переробки, також додана достатня кількість відділів для маленьких речей.

Інтер'єр оновленої версії Skoda Octavia
Салон Skoda Octavia

В салоні встановлений 10 дюймовий головний екран мультимедіа, в голосовий асистент якого інтегровано Chat GPT. Одним із головних нововведень Skoda Octavia 2024 є можливість заміни екрану на 13-дюймовий. Вперше ця модель матиме оновлену систему безключового доступу, яка автоматично зачиняє або відчиняє автомобіль, щойно водій залишає зону в межах 1,5 метрів від нього.

Щодо двигунів, то Skoda Octavia матиме бензинові, дизельні та гібридні версії. Останній тип з’явиться трошки пізніше, і буде потужнішим. Базова версія пропонується з двигуном 1.5 TSI (114 та 150 кінських сил) та 2.0 TDI (115 та 150 к.с.), що працюють в парі з 6-ступеневою механічною коробкою передач. Бензиновий двигун пропонується й у вищих комплектаціях у версії м’якого гібрида в поєднанні з 7-ступеневою DSG.

Більш потужна версія, така як Sportlne, обзавелfся моторами 1.5 TSI потужністю 150 к.с., 2.0 TSI потужністю 204 к.с. і повним приводом, а також двома дизелями 2.0 TDI потужністю 115 к.с. та 150 к.с. Що стосується RS, то він матиме виключно двигун 2.0 TSI потужністю 265 к.с, який працює в парі з 7-ступеневою автоматичною коробкою передач DSG. Також зазначається, що занижена на 15 міліметрів стандартна спортивна підвіска.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що представлено новий повнопривідний Audi з гібридним двигуном. Автомобіль надійде в продаж досить скоро.