Перевірте авто перед далекою подорожжю: 4 важливих нюанси, на які треба звернути увагу першочергово

Читать на русском
Автор
1015
Перевірка авто перед дорогою необхідна
Перевірка авто перед дорогою необхідна. Фото freepik.com

Водіям розповіли, на що потрібно звернути увагу, якщо ви готуєтесь до далекої подорожі.

Наближається літо, а з ним — сезон відпусток і подорожей. Для багатьох із нас подорож на авто — це хороший та зручний спосіб отримати нові враження.

Та перш ніж вирушити в дорогу, важливо ретельно підготувати ваш автомобіль до будь-яких несподіванок. Розповідаємо, що обов’язково потрібно перевірити в машині перед довгою подорожжю.

Ремені, шланги та рівень технічних рідин

Перевірте рівень і стан моторного мастила. Замініть його, якщо це необхідно. Те ж саме — з охолоджувальною рідиною, склоочисником тощо. Також потрібно перевірити змієподібні або приводні паси на наявність пошкоджень, таких як потертість або тріщини.

Тиск і стан шин

Перевірте глибину протектора шини за допомогою вимірювача глибини протектора. Також необхідно слідкувати за тим, аби у шинах був відповідний тиск (ці норми зазвичай виробник вказує в інструкції з експлуатації).

Перевірте функцію основних функцій у салоні

У далекій дорозі важливо, щоб працювали усі функції. Це склопідіймачі, склоочисники, панель приладів, кондиціонер тощо.

Акумулятор і гальма

Важливо, щоб акумулятор був справним, коли ви відправляєтесь у далеку дорогу. Якщо він уже старий і часто розряджається, краще його замінити. Гальма і стоянкове гальмо потрібно перевірити на предмет зносу.

Раніше "Телеграф" писав, які є ознаки того, що вам потрібно відвезти авто на вулканізацію. Краще не нехтувати цими "симптомами", щоб не втрапити у неприємності на дорозі.