На смітник: автомайстри показали, що буде з авто при їзді без мастила (відео)

Читать на русском
Автор
677
Цей двигун Nissan VQ вважається надійним
Цей двигун Nissan VQ вважається надійним. Фото скриншот Youtube

Водіям на замітку, як не треба робити, щоб не потрапити на дороговартісний ремонт

Іноді з двигунами навіть преміальних авто стаються несправності, які важко діагностувати. І коли уже майстер на станції техобслуговування розбере двигун на частини, з подивом виявляєш, що у ньому є дірки.

Зокрема, з таким випадком нещодавно зіштовхнулись у США. Це 3,5-літровий V-6 двигун Nissan VQ від гібрида Infiniti Q50 2017 року випуску, пише Motor1.

Що сталось із двигуном

Представлені на фото несправності — це кілька дірок у циліндрі та масляному піддоні. У шестернях злиплися шматочки металу, а масляний піддон просто наповнений шматочками металу.

Розібравши двигун, майстри дивуються, як він ще працював. Один поршень просто роздавлений, два інші — серйозно пошкоджені. Колінчастий вал просто розірваний, а стрижні зігнуті чи навіть зламані.

Причиною несправностей є тривале водіння з недостатньою кількістю масла. Прокладки головки було погано підігнано, що спричинило витік охолоджувальної рідини в масло. Поки двигун продовжував працювати, метал з обертового підшипника циркулював по двигуну, спричиняючи більший знос життєво важливих компонентів. Мораль цієї історії — перевіряйте мастило у двигуні та регулярно його замінюйте. Це набагато дешевше, ніж ремонтувати або замінювати двигун.

Раніше "Телеграф" писав, як зменшити витрати на утримання авто. Є 8 легких способів зекономити кілька сотень гривень на місяць.