Як сира картопля може зробити поїздку в авто більш безпечною та комфортною: дієвий лайфхак для водіїв

Читать на русском
Автор
821
Сира картопля може знадобитися водієві
Сира картопля може знадобитися водієві. Фото telegraf.com.ua

Цей метод може здатися дивним, але він є ефективним

Деякі водії застосовують сиру картоплю для певних цілей, що можуть здатися незвичними для більшості людей. Утім, цей метод, який може зробити поїздку більш безпечною та комфортною, є досить ефективним.

"Телеграф" вирішив розповісти, яким чином сира картоплю може статися в нагоді для водія. Одразу зазначимо, що деякі автомобілісти вважають, що сира картопля може бути корисною в деяких ситуаціях, пов'язаних з експлуатацією автомобіля.

Яким чином може допомогти сира картопля для авто

Справа в тому, що у сирій картоплі міститься природний крохмаль, який може бути корисним для очищення фар від запотівання або конденсату. Деякі водії наносять невелику кількість соку зі свіжої картоплі на фари та ретельно протирають їх, щоб покращити прозорість та покращити видимість під час водіння у важких погодних умовах.

Окрім того, вона допоможе й в очищенні скла. Картопляний сік містить у собі речовини, які мають відмінний водовідштовхуючий ефект. Натирання поверхні скла картоплею призводить до утворення на ній тоненької плівки. Після того, як оброблена область підсохне, її можна витерти мікрофіброю, видаливши залишки крохмалю та частки картоплі. Подібний лайфхак допоможе позбавитися від запотівання зовнішньої сторони скла.

Хоча цей метод може здаватися дивним, але деякі водії використовують сиру картоплю для усунення дрібних подряпин та потертостей на кузові автомобіля. За допомогою свіжої картоплі вони втирають пошкоджену область, вірячи, що крохмаль має властивості, які допомагають у відновленні поверхні. Також вона допоможе, якщо ви хочете знятиякусь наліпку: наклейте шматочок сирої картоплі на наклейку, яку хочете видалити. Залиште на кілька годин, а потім зніміть наклейку. Картопля допоможе розм'якшити клей, що полегшить видалення наклейки.

Ці способи використання сирої картоплі в автомобільному світі можуть здатися несподіваними, але для деяких водіїв вони стають ефективними імпровізованими рішеннями у різних ситуаціях. Однак слід пам'ятати, що перед використанням будь-яких нетрадиційних методів завжди краще проконсультуватися з фахівцем або здійснити власні дослідження, щоб переконатися у їхній ефективності та безпеці. Також варто знати, що це лише тимчасове вирішення проблеми.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, чому деякі водії вішають тенісний м'ячик у гаражі. Він може істотно заощадити вам кошти.