Як не збанкрутувати на бензині: п'ять корисних звичок економного водія

Читать на русском
Автор
Як їздити, щоб заощадити на бензині і не лише Новина оновлена 05 липня 2024, 17:05
Як їздити, щоб заощадити на бензині і не лише. Фото Pinterest

Їзда в "економ"-режимі також вважається безпечнішою

При постійних стрибках цін на пальне і збільшенні витрат на утримання автомобіля, всі шукають способи заощадити на авто. Але пересідати на міський транспорт зовсім не обов’язково.

Достатньо освоїти кілька правил економного водіння, які не тільки дозволять зменшити витрати на бензин, але й подовжать працездатність автомобіля. Ось п’ять простих порад, які допоможуть водити економно.

Дешева заправка по сусідству – ваш варіант

Постійно відстежуйте ціни на пальне у вашому районі. Плануйте свої поїздки таким чином, щоб ви могли заправитись за низькими цінами. Навіть невелика різниця в ціні за літр може заощадити значну суму вже за місяць, якщо ви їздите регулярно.

Намагайтеся їхати плавно

Різке прискорення та різке гальмування збільшують витрату палива. Спробуйте розганятися плавно і заздалегідь гальмувати, щоб уникнути різких маневрів. Підтримуйте постійну швидкість у межах руху потоку авто. Це особливо дієвий спосіб заощадити під час поїздок на далекі відстані.

Слідкуйте за тиском у шинах

Недостатній тиск у шинах збільшує опір коченню і, отже, витрата палива. Перевіряйте тиск у шинах регулярно, особливо перед далекими поїздками. Правильний рівень тиску – простий спосіб заощадити на бензині та продовжити термін служби ваших шин.

Визначте оптимальну "заливку" бака

Поїздки "на лампочці" змусять вас заправлятися на першій доступній АЗС, де ціни можуть бути вищими. З іншого боку, возити із собою зайвий бензин теж не вигідно – так збільшується його витрата через зайву вагу. Плануйте поїздки, щоб заправлятися там, де бензин коштує дешевше, але не ризикуйте їхати "на парах".

Об'їжджайте затори десятою дорогою

Пробки не лише пожирають час, а й збільшують витрати пального. Плануйте свої маршрути таким чином, щоб уникати заторів та годин пік. Використовуйте GPS або мобільні програми для маршрутизації, щоб вибрати найбільш ефективний шлях до вашого пункту призначення та мінімізувати час, проведений у пробках.

Раніше Телеграф розповідав, чому не можна ігнорувати індикатор ESP в авто. Причиною може бути несправність одного датчика.