Темрява не страшна: розумні рішення для підзарядки гаджетів в авто, які врятують при відключеннях світла

Читать на русском
Автор
Ефективне використання прикурювача допоможе не "вбити" батареї пристроїв Новина оновлена 05 червня 2024, 10:00
Ефективне використання прикурювача допоможе не "вбити" батареї пристроїв. Фото prom.ua

Графіки знову запрацювали, а це означає, що відключення електроенергії будуть супроводжувати наші будні

Повернення до практики графіків відключення світла знову робить актуальною проблему заряджання гаджетів. Адже одним із головних викликів під час блекауту стає збереження комунікації та доступу до інформації.

Мобільні телефони, ноутбуки, а також повербанки – життєво важливі для зв’язку з сім’єю, друзями та отримання актуальної інформації про ситуацію. Однак, без доступу до електроенергії, зарядити їх допоможе акумулятор у вашому авто.

Прикурювач для заряджання гаджетів в авто: як правильно користуватися

Важливо мати під рукою необхідні аксесуари для заряджання пристроїв від прикурювача. Адаптери, що дозволяють підключати USB-кабелі до прикурювача, і кабелі, що конектяться безпосередньо з гаджетами. Заряджати можна, в принципі, будь-які гаджети, які підключаються за допомогою USB до адаптера. Для ноутбуків є особливі блоки живлення.

Переконайтеся, що ваш автомобіль знаходиться в безпечному місці та двигун вимкнено. Також переконайтеся, що прикурювач не заблокований та готовий до використання. Адаптер потрібно підключити до прикурювача в автомобілі. Зазвичай він має конектор для вставки в прикурювач та USB-порт для підключення вашого пристрою.

Якщо ваш автомобіль не дозволяє заряджати при вимкненому двигуні, запустіть мотор, щоб активувати прикурювач. Після підключення пристрою та активації прикурювача, ваш гаджет почне заряджатися. На дисплеї пристрою може з’явитися індикатор заряджання.

Прикурювач для заряджання гаджетів: чи безпечно ним користуватися

Загалом використання прикурювача в автомобілі для заряджання гаджетів досить безпечне, за умови дотримання простих правил. Але тільки якщо ви використовуєте адаптери та кабелі, призначені для підключення до прикурювача автомобіля. Неправильне обладнання може спричинити коротке замикання або інші проблеми.

Слід звернути увагу на потужність струму, що споживається пристроєм, щоб не перевантажити електричну систему автомобіля. Перевірте потужність вашого прикурювача і стежте за тим, щоб загальна потужність всіх пристроїв, що заряджаються, не перевищувала його граничні можливості. Регулярно перевіряйте стан прикурювача та його з’єднань. Переконайтеся, що він не пошкоджений і що контакти чисті та цілі.

Раніше "Телеграф" писав, як правильно заряджати електромобіль. Хтось робить це потрошку, а хтось під зав'язку, але помиляються і ті, й інші.