Візит Умєрова до Франції зірвався в останній момент: як пояснили в Міноборони (оновлено)

Читать на русском
Автор
6732
Рустем Умєров
Рустем Умєров. Фото Вікіпедія

У запланованому заході міністр візьме участь у форматі онлайн

Міністр оборони України Рустем Умєров скасував запланований раніше візит до Франції. Зроблено це було з міркувань безпеки.

У четвер, 18 січня, у Парижі має відбутися церемонія "артилерійської коаліції", спрямованої на посилення можливостей України у протистоянні російській агресії. Умєров візьме у ній участь в онлайн форматі. Про це пише Le Monde.

"Ця коаліція, очолювана Францією та США, є одним із компонентів контактної групи із захисту України, відомої як група Рамштайн, яка об’єднує понад 50 країн, що підтримують Київ", — йдеться у матеріалі.

Зазначається, що цей компонент, у якому беруть участь 23 країни, спрямований на те, щоб допомогти Україні мати артилерійські сили, адаптовані до потреб контрнаступу, та її армії завтрашнього дня".

Вдень у четвер Рустем Умєров та міністр оборони Франції Себастьян Лекорню планували відвідати промисловий майданчик Nexter у Буржі, де виробляються САУ Caesar, а після цього вони мали вирушити на майданчик ракетного корабля MBDA до Сель-Сен-Дена.

Крім того, Міністр оборони Франції Себастьєн Лекорну пообіцяв постити 78 самохідних гаубиць Caesar для України. Про це він розповів в інтерв'ю газеті Le Parisien. Франція виготовить самохідні артилерійські установки для ЗСУ. Щоб процес розпочався якнайшвидше, Україна надасть частину власних ресурсів.

Як пояснили у Міноборони

У пресслужбі відомства зазначили, що Рустем Умєров скасував візит до Франції, де відбудеться запуск Коаліції артилерії, оскільки він брав участь у Ставці Верховного Головнокомандувача. Міністр буде брати участь у заході, що пройде в країні-союзниці, в онлайн режимі.

18 січня на відкритті Коаліції артилерії в Парижі від Міністерства оборони України представлено українську делегацію на чолі із заступником міністра Іваном Гаврилюком.

Франції повідомили заздалегідь, що візит Умєрова може бути перенесений. При цьому українська та французька команди працюють над новою датою візиту.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що Рустем Умєров провів телефонну розмову з головою американського відомства Ллойдом Остіном. Вони обговорили зустріч у форматі Рамштайн та поговорили про ситуацію на фронті.