Прем’єр Словаччини Фіцо розповів, чому не хоче бачити Україну в НАТО

Читать на русском
Автор
1282
Роберт Фіцо Новина оновлена 22 січня 2024, 22:18
Роберт Фіцо. Фото SITA

Політик вважає, що це призведе до серйозних наслідків

Словаччина не підтримає вступ України до НАТО. Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо вважає, що членство нашої країни закладе фундамент для початку третьої світової війни, і він скаже про це голові українського уряду Денису Шмигалю під час особистої зустрічі.

Водночас він поважає намір України вступити до Європейського Союзу, але тільки якщо будуть виконані всі умови. Про це Роберт Фіцо розповів у інтерв’ю RTVS.

Як розвиватиметься війна між Росією та НАТО: передбачуваний сценарій

"Щодо їхнього вступу до Європейського союзу, ми це поважаємо, але вони повинні відповідати умовам… Я скажу, що я проти членства України в НАТО, що матиму право вето і блокуватиму це, тому що це буде фундаментом для третьої світової війни", ― сказав Фіцо.

Зазначимо, що особиста зустріч Роберта Фіцо та Дениса Шмигаля відбудеться 24 січня. Вони проведуть переговори в Ужгороді. Фіцо раніше заявляв про готовність надавати гуманітарну допомогу Україні. Проте воєнної не буде. Словацький політик упевнений, що на нього чекає цікава зустріч з українським прем’єр-міністром.

Нагадаємо, що Роберт Фіцо під час виборчої кампанії заявляв, що Україна не отримає жодного патрона, якщо за нього проголосують. Його партія виграла вибори, і він став прем’єр-міністром Словаччини. З того часу його країна не виділяє військову допомогу для офіційного Києва.

Раніше "Телеграф" писав, що словацький євродепутат Мирослав Радаковський у Європарламенті погрожував "об’єднанням слов’ян". Він вимагав припинити військову допомогу Україні. Інакше, за його словами, слов’яни об’єднаються та зрівняють із землею Західну Європу.