Чи зросте злочинність після війни? У Нацполіції є план щодо військових

Читать на русском
Автор
Іван Вигівський про працевлаштування війскових Новина оновлена 22 січня 2024, 15:16
Іван Вигівський про працевлаштування війскових. Фото Нацполіція

Вони мають почувати себе потрібними

Після завершення війни з Росією в Україні постане гостро багато питання, і одне з них — це працевлаштування військових. Адже на фронті наразі перебуває велика кількість людей, які за будь-яких обставин мають бути потрібні державі.

Про це розповів Голова Нацполіції України Іван Вигівський в інтерв’ю РБК-Україна. Він каже, що влаштування цивільного життя військовим не дасть їм чинити протизаконні дії.

Навіть зараз поліція фіксує злочини, що коять військові, але наразі вони не виходять за рамки загальної злочинності. Вигівський, не виключає зміни цієї тенденції після війни.

"В МВС запроваджена концепція "Безпекове середовище", де передбачені всі кроки, як ми будемо забезпечувати правопорядок", — сказав голова Нацполіції.

За його словами, максимальне працевлаштування та забезпечення гідного життя військовим після демобілізації, запорука спокою населення. Також поліцейські, які вже воюють у складі бригади "Лють", зможуть повернутись до відділків після перемоги. Вони не втратять своїх робочих місць та звань.

Голова Нацполіції звернув увагу, що військові мають дуже корисні навички, які завжди у нагоді в кримінальних структурах.

"Однак, ми розуміємо, що це питання державного масштабу, і необхідно буде працевлаштувати наших військових", — зазначив Вигівський.

Раніше "Телеграф" писав, що Нацполіція готова допомагати у видачі повісток.