Гринкевича-молодшого заарештували з півмільярдною заставою: подробиці (відео, фото)

Читать на русском
Автор
2114
Роман Гринкевич
Роман Гринкевич. Фото Ян Доброносов, "Телеграф"

Бізнесмен не захотів спілкуватися зі ЗМІ

Затриманому в Одесі бізнесмену Роману Гринкевичу обрали запобіжний захід. Для цього його доправили до Печерського районного суду Києва, який ухвалив рішення відправити його під варту з правом внести заставу.

Як повідомив кореспондент "Телеграфа" із зали судових засідань, Гринкевича до зали засідань доставили під конвоєм та в наручниках.

Перед початком засідання підозрюваний повідомив, що не даватиме жодних коментарів для журналістів, проте пообіцяв дати коментарі пізніше. Після цього він перестав відповідати на запитання преси.

upd: За підсумком засідання суд відправив Гринкевича-молодшого під варту до 17 березня із можливістю внесення застави у розмірі 500 мільйонів гривень.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що 17 січня Роману та Ігорю Гринкевичам оголосили про підозру. Йдеться про справу з поставками одягу для Збройних сил України, через які ЗСУ було завдано збитків на понад 1 мільярд гривень.

У матеріалах слідства йдеться про те, що бенефіціар трьох підприємств створив злочинну організацію з метою заволодіння бюджетними коштами. Учасники уклали договір із Міноборони на постачання одягу для військових ЗСУ, проте поставлена продукція виявилася неякісною.

Вранці 22 січня Романа Гринкевича затримали в Одесі, а згідно з повідомленням правоохоронців, він саме намагався втекти за кордон.