Сина бізнесмена Гринкевича спіймали в Одесі: подробиці від генпрокурора

Читать на русском
Автор
4224
Романа Гринкевича затримано Новина оновлена 22 січня 2024, 11:08
Романа Гринкевича затримано. Фото Колаж

Наразі вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу

При спробі організації перетину кордону затримано п’ятого учасника злочинної організації, яка поставила для ЗСУ неякісний одяг на 1 млрд. грн. Його спіймали в Одесі при спробі виїхати за кордон.

Про це у понеділок, 22 січня, повідомив на брифінгу Генеральний прокурор Андрій Костін. У Державному бюро розслідувань кажуть, що йдеться про сина львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича Романа.

"За даними слідства, підозрюваний виїхав до м. Одеса орієнтовно 17 січня і з того часу готувався перетнути державний кордон і виїхати за межі країни. 19 січня за клопотанням прокурорів суд надав дозвіл на його затримання. Наразі вирішується питання щодо обрання затриманого запобіжного заходу. Інші четверо підозрюваних перебувають під вартою", — йдеться в повідомленні Офісу Генпрокурора.

Зазначається, що бенефіціар трьох підприємств створив злочинну організацію з метою заволодіння бюджетними коштами. Учасники уклали договір із Міноборони на постачання одягу для військових ЗСУ. Згідно з проведеними експертизами, в результаті постачання неякісного одягу.

Учасникам організації було повідомлено про підозру у створенні злочинної організації та участь у ній, а також шахрайстві, скоєному в умовах воєнного стану в особливо великих розмірах (ч.ч. 1,2 ст. 255, ч. 5 ст. 190 КК України).

Тим часом у соціальних мережах згадали, що раніше Роман Гринкевич заявляв, що не має наміру виїжджати за кордон. Відповідний пост був опублікований на сторінці в Instagram.

У ДБР нагадали, що батько затриманого — приватний підприємець, який підозрюється в організації злочинної групи, яка протиправно заволоділа бюджетними коштами. Сьогодні затриманого буде доставлено до суду для обрання йому запобіжного заходу.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що 17 січня Роману та Ігорю Гринкевичам оголосили про підозру. Мова про справу з поставками одягу для Збройних сил України.