Скандальна схема з опікунством задля ухилення від мобілізації: винесене рішення щодо судді

Читать на русском
Автор
1285
Суддя вийшов під заставу
Суддя вийшов під заставу. Фото Телеграф

Минути відповідальності не вийшло?

Після скандальної справи з організацією схеми з уникнення мобілізації шляхом оформлення чоловіків єдиними опікунами дитини після розлучення, було відсторонено від посади суддю, який ухвалював відповідні рішення. За даними "Української правди" йдеться саме про голову Білгород-Дністровського міськрайонного суду Олександра Боярського.

Про рішення щодо відсторонення повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура САП. У межах досудового розслідування строк призупинення обовʼязків — до 9 березня 2024 року

"23 січня 2024 року за клопотанням керівника САП Вища рада правосуддя відсторонила від здійснення правосуддя у зв’язку із притягненням до кримінальної відповідальності суддю одного з районних судів Одещини, якого викрили на одержанні неправомірної вигоди за ухвалення рішення, що допомогло б уникнути мобілізації", — йдеться у повідомленні САП.

Суддя Олександр Боярський

Зазначається, що у вівторок, 16 січня, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду (ВАКС) застосував до указаного підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 1 059 800 грн застави. Зважаючи на те, що за особу внесено заставу, САП звернулась до ВРП з клопотанням про відсторонення його від посади.

Раніше "Телеграф" писав, що в Україні відкрито близько дев’яти тисяч кримінальних проваджень за фактами ухилення від мобілізації. З них 2600 передано до суду.