Виділено десятки мільярдів: Шмигаль розповів про трирівневу лінію оборони України

Читать на русском
Автор
3184
ЗСУ
ЗСУ

Словаччина допоможе з будівництвом

Україна займається спорудженням масштабної трирівневої лінії оборони, щоб посилити оборонні можливості на всіх напрямках.

Як розповів прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час брифінгу за підсумками зустрічі зі словацьким колегою Робертом Фіцо, на цей проєкт уже було виділено десятки мільярдів гривень.

"Такий захист дозволить як стримувати супротивника, так і просуватися вперед. Ми потребуємо значної додаткової кількості інженерної техніки", — сказав Шмигаль.

За його словами, Словаччина погодилася співпрацювати з Україною у питаннях постачання такої техніки. Зокрема йдеться про постачання приватними компаніями броньованих бульдозерів та машин розмінування.

При цьому він каже, що сусідня країна вже схвалила передачу двох машин розмінування "Божена-4", які працюватимуть у деокупованій частині Херсонської області.

Як повідомлялося раніше, західне видання The Telegraph раніше повідомляло, що до цього часу Україна вже побудувала оборонні лінії на кількох ключових напрямках, а їхня загальна довжина становить понад тисячу кілометрів. Зокрема, такі були помічені біля Лимана, Авдіївки та Куп’янська. Ці лінії є системою окопів, танкових пасток і опорних пунктів.

Водночас повідомлялося, що подібні укріплення з’явилися і на північних напрямках, а один із найукріпленіших напрямків можна вважати Чернігівський. При цьому у матеріалі зазначено, що за напрямом Києва лінії оборони було посилено на 63%.

Як повідомлялося раніше, Шмигаль провів зустріч із Фіцо 24 січня в Ужгороді. За її підсумком, прем’єр Словаччини погодився не перешкоджати просуванню України в ЄС, а також підтримати Українську формулу світу.