"Це його право": Пісторіус прокоментував закиди Кулеби про поставки зброї від ЄС та КНДР

Читать на русском
Автор
1213
Міноборони Німеччини Борис Пісторіус Новина оновлена 26 січня 2024, 11:11
Міноборони Німеччини Борис Пісторіус

Якість зброї на суттєво різному рівні

У середу, 24 січня, голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Пхеньян краще допомагає снарядами Москві, ніж Захід — Києву. Голова Міноборони Німеччини Борис Пісторіус не зміг пройти повз такого звинувачення, тому сказав, що не погоджується з таким порівнянням.

Про це він розповів виданню "BILD". Пісторіус зауважив, що заяви Кулеби, як завжди гучні, адже він має схильність до поляризації та ескалації.

Проте, це його право у тій ситуації, в якій перебуває його країна.

"Але північнокорейські поставки я розглядаю дещо в іншому світлі. Їх може бути багато, але їх якість на суттєво іншому рівні", — зауважив міністр.

Він вкотре наголосив, що Росія – це диктатура, яка перейшла на військову економіку. І ці дві складові не потрібні Німеччині. Пісторіус сказав, що у його країні економіку будує промисловість, а не війна.

Не зважаючи на, куці територіальні завоювання Росії, зусилля Путіна величезні та нелюдські, особливо у східних регіонах. Міноборони Німеччини обережний зі своїми прогнозами, але вважає, що ситуація зайшла в глухий кут.

"Жодних територіальних успіхів у жодної зі сторін. Але українці продовжують дуже успішно оборонятися, особливо на півдні країни та на сході", — сказав Пісторіус.

Він також наголосив, що його не дуже турбують прогнози та погрози Путіна, адже він постійно "залякує" Захід.

На чутки про те, що Великобританія має намір купити у Німеччини ракети Taurus, а натомість поставити Україні більше Storm Shadow міністр відповів, що нічого про це не знає. Але, за його оцінкою, Taurus значно перевершують Storm Shadow.

Раніше "Телеграф" писав, що Волкер запевнив Україну не турбуватися через допомогу від США. Адже її виділення лише питання часу.