Україні передадуть заарештовану яхту Медведчука: вже відомо, що з нею зроблять

Читать на русском
Автор
1394
Яхта Royal Romance
Яхта Royal Romance. Фото Відкриті джерела

За словами глави АРМА, ситуація з яхтою Медведчука стане унікальним прикладом в Україні.

Окружний суд міста Спліт у Хорватії ухвалив передати заарештовану яхту Медведчука Royal Romance Україні. Після детального огляду судно планують продати.

Про це повідомила голова Національного агентства з розшуку та менеджменту активів Олена Дума. За її словами, ситуація перебуває під контролем.

У ЗМІ з’явилася інформація про те, що заарештована яхта 25 січня 2024 року вирушила з хорватського порту Трогір. Олена Дума пояснила, що це планове відплиття, щоб перевірити технічні здібності судна, плавучість та роботу двигунів.

"Проведення цих заходів відбулося за рішенням Окружного суду Спліт (Хорватія). Для забезпечення законності під час технічної перевірки за процесом спостерігав Капітан порту за участю поліцейських Хорватії", - додала Олена Дума.

Вона зазначила, що Державний секретар Міністерства закордонних та європейських справ Республіки Хорватія, а за сумісництвом та керівник міжвідомчої робочої групи з питань підтримки України Франо Матушич повідомив, що Royal Romance передадуть Україні. Окружний суд задовольнив це рішення після запиту про міжнародну правову допомогу.

Коли саме відбудеться передача судна українській стороні невідомо, але у Хорватії очікують, що це станеться найближчим часом. Жодних правових перешкод для цього немає. Крім того, АРМА дістала згоду на те, щоб повторно оглянути судно. Щойно технічні характеристики судна буде підтверджено, його планують реалізувати.

"Продаж цього лоту стане першим прикладом реалізації заарештованих активів, що знаходяться за кордоном", — зазначила Олена Дума.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що у Путіна знайшли нову яхту, яка перебуває у несподіваному місці. Загалом російський президент має десять яхт.