В Києві на перейменованих станціях метро незабаром з'являться нові назви: що про це відомо (фото)

Читать на русском
Автор
524
Київське метро Новина оновлена 29 січня 2024, 12:00
Київське метро. Фото Колаж "Телеграф"

Після успішного створення всього набору літер, підрядник передасть ці написи метрополітену

За декілька місяців в київському метрополітені можуть з'явитись нові літери на перейменованих станціях. Про це повідомляє дизайнер Богдан Гдаль, який займався розробкою нових шрифтів та написів.

Оновити їх мали до кінця вересня минулого року, але цього не сталось. Лише зараз починається робота з моделювання і виготовлення літер, коментує київський дизайнер.

"Про літери для метро. Трішки вам інсайду. Те, що мало бути втілено ще до кінця вересня 2023-го, отримало шанс на реалізацію тільки зараз. Бо метрополітен спочатку провалив, а потім нарешті провів повторний тендер. І тільки тепер починається робота з моделювання і виготовлення літер. Тобто, у липні-серпні я створював 2d-дизайн. А тільки зараз його відливатимуть в повнорозмірні форми", — написав Богдан Гдаль.

Перші пробні зразки - фото Богдан Гдаль
Перша літера для станції метро "Площа українських героїв" в натуральний розмір - фото Богдан Гдаль

За його словами, тепер після успішного створення підрядником всього набору літер для двох станцій, на що відведено кілька місяців, підрядник передасть ці літери метрополітену. І лише після цього вони зможуть їх розмістити на стінах станцій.

Нагадаємо, що у травні 2023 року депутати Київради ухвалили рішення щодо перейменування двох станцій метрополітену. Станція "синьої" гілки метро "Площа Льва Толстого", яка названа в честь російського письменника, отримала назву "Площа Українських героїв". "Дружби Народів" повернула собі історичну назву — "Звіринецька".

На цих станціях вже давно озвучують зупинки оновленими назвами, а також змінили покажчики. Але написи на стінах метро залишаються незмінними.

Раніше "Телеграф" писав, у Дніпропетровській області місто Новомосковськ вирішили перейменувати у Нову Самарь. Відповідне рішення було прийнято у вівторок, 23 січня, під час сесії міської ради.