Контакт налагоджується? Єрмак та Сіярто провели телефонну розмову

Читать на русском
Автор
Андрій Єрмак Новина оновлена 22 січня 2024, 22:30
Андрій Єрмак. Фото Facebook Андрія Єрмака

Державні діячі обговорили підготовку до особистої зустрічі

Глава Офісу президента України Андрій Єрмак у п’ятницю, 19 січня 2024 року, провів телефонну розмову з міністром закордонних справ Угорщини Петером Сіярто. Вони обговорили підготовку до візиту до Ужгорода 29 січня іноземного політика, який там зустрінеться з Єрмаком та головою українського Міністерства закордонних справ (МЗС) Дмитром Кулебою.

Про це глава Офісу президента Андрій Єрмак повідомив у телеграмі. Він подякував угорському міністру за участь його країни на зустрічі радників у Давосі, де обговорювали українську "Формулу миру".

Сценарій війни Росії та НАТО: як розвиватимуться події

"Ми налаштовані на відкритий діалог з обговорення двосторонніх відносин між нашими державами. Подякував Петеру Сіярто за участь Угорщини у зустрічі радників з питань національної безпеки та зовнішньополітичних радників країн з імплементації "Формули миру", яка відбулася в Давосі", ― йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що зустріч 29 січня в Ужгороді буде присвячена питанню підготовки особистих переговорів між президентами країн Володимиром Зеленським та Віктором Орбаном. Поки що Угорщина є єдиним членом Євросоюзу, який блокує допомогу для України.

Раніше "Телеграф" писав, чого варто чекати від зустрічі Зеленського та Орбана. Один із дипломатів упевнений у тому, що жодних позитивних результатів від переговорів не буде.

Також раніше "Телеграф" писав, що в Україні хочуть налагодити контакт із Китаєм. Зовнішньополітичне відомство працює над організацією дзвінка між Володимиром Зеленським та Сі Цзіньпіном.