Назвав депутата відьмою: у Коломиї секретар міськради поплатилася за свої слова

Читать на русском
Автор
Андрій Куничак
Андрій Куничак

Чоловік порушив права іншої людини

В Україні звільнили секретаря Коломийської міської ради Його повноваження було припинено достроково через різкі висловлювання на адресу депутата.

Про це повідомив уповноважений із прав людини Дмитро Лубінець. Варто зазначити, що ім’я чиновника не називається, проте, за даними ЗМІ, йдеться про Андрія Куничака.

Річ у тому, що навколо нього в листопаді 2023 року спалахнув скандал. Під час чергової сесії міськради, де планували розглянути питання про дострокове припинення повноважень секретаря.

Під час виступу з трибуни Куничак звернувся до депутата Галині Белі зі словами: "Будь ласка, не дивіться на мене так!" На її запитання "Як?" він відповів: "Як відьма!".

За словами Лубінця, він дізнався про інцидент від ЗМІ, а пізніше до нього звернулася й сама потерпіла.

"Секретар вжив висловлювання, що принижують жінку, порушують її право на повагу до честі, гідності та впливають на ділову репутацію як депутата міської ради", — підкреслює він.

Незабаром по цій справі було відкрито провадження. І з урахуванням наданих омбудсменом роз’яснень та рекомендаційпитання неетичної поведінки секретаря Коломийської міської ради розглянули на засіданні Постійної комісії за присутності обох сторін оскаржуваних подій.

"За результатами вжиття заходів, призначених Постійною комісією, ухвалили рішення Коломийської міської ради про дострокове припинення повноважень секретаря Коломийської міської ради.Будь-який вид дискримінації — це порушення прав людини!", — Наголосив Лубінець.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що "Слуга народу" обізвав Данилова через слова про мобілізацію.