Беруть приклад з Польщі: фермери ще однієї країни заблокують кордон з Україною

Читать на русском
Автор
501
Ілюстративне зображення
Ілюстративне зображення. Фото Соцмережі

Бояться не витримати конкуренції з українськими продуктами?

Угорські фермери, вслід за польськими, планують наступної п'ятниці, 9 лютого, розпочати протести на пункті пропуску "Захонь-Чоп". У такий спосіб вони хочуть дати відповідь на пропозицію продовжити безмитний імпорт українських товарів до країн Європейського Союзу.

Відповідну заяву зробив голова Асоціації угорських фермерських груп та організацій Іштван Якаб. Про це пише Telex.

Голова Асоціації наголосив, що якщо Єврокомісія вирішить продовжити безмитний імпорт з України, то угорських фермерів чекає значна конкуренція на європейському ринку з продуктами, "виробництво яких не повинно відповідати жодним вимогам ЄС".

"Угорські фермери підтримують угорський уряд, який також захищає наші інтереси перед Брюсселем (йдеться про заборону імпорту українського зерна — ред.)", — сказано в заяві Асоціації угорських фермерських груп та організацій.

Водночас міністр сільського господарства Угорщини Іштван Надь нещодавно казав, що Угорщина збереже національну заборону на імпорт продукції з України доти, доки не буде знайдено рішення на рівні Євросоюзу.

"У нинішній ситуації угорські фермери все ще можуть покладатися тільки на уряд, тому Угорщина збереже національну заборону на імпорт продукції з України до тих пір, поки не буде знайдено рівноцінне міжнародне рішення", — йдеться у повідомленні міністра у Facebook.

Нагадаємо, що після низки блокад кордонах з Україною "Телеграф" намагався розібратись, чи є російський слід в акціях протесту фермерів, і як це пов'язано з успіхами ЗСУ на Чорному морі.