"Дія" відновлює роботу після масштабного збою: Федоров назвав причину несправності

Читать на русском
Автор
1619
"Дія"
"Дія". Фото facebook.com/mintsyfra

Додаток та настільна версія працювати відмовляються

Державний сервіс "Дія" перестав відповідати на запити. Згідно з повідомленням в соцмережах програми, причиною цього стало проведення фіналу пісенного конкурсу Євробачення.

Так, при спробі увійти в особистий кабінет у настільній версії сервісу, можна побачити повідомлення про те, що сервіс недоступний. Подібна проблема виникає і при спробі скористатися мобільним додатком.

UPD 23:15 Глава Мінцифри Михайло Федоров зазначив, що на момент голосування спостерігалася рекордна активність користувачів — близько 15 тисяч запитів за секунду. Для порівняння він зазначив, що торік цей показник складав 800 запитів за секунду.

"Перепрошую за цю ситуацію. Ми зробимо детальний розбір, аналіз та впровадимо організаційні зміни, щоб бути готовими до схожих хвиль трафіку", — зазначив він.

"Дія" не працює
У мобільному додатку теж збої

Варто зазначити, що в суботу, 3 січня, в Україні проходить фінал національного відбору пісенного конкурсу "Євробачення", а оскільки голосувати за переможця можна через сервіс Дія, то, очевидно, він не впорався з навантаженнями.

Згодом сервіс натякнув, що причина проблеми саме в кількості охочих проголосувати за свого улюбленого виконавця.

Варто також зазначити, що останнім часом українська мережева інфраструктура дедалі частіше атакується російськими хакерами. Наприклад, у середині грудня через це стався масштабний збій у роботі мобільного оператора "Київстар". І хоча неполадки змогли полагодити, проте кілька днів після цього він продовжував атакувати, через що довелося втручатися Службі безпеки.