"Останній цинічний маневр": у Білому домі зробили заяву щодо допомоги Ізраїлю та Україні

Читать на русском
Автор
2861
У Білому домі критикують законопроект про підтримку Ізраїлю без допомоги України
У Білому домі критикують законопроект про підтримку Ізраїлю без допомоги України. Фото Колаж "Телеграфу"

Безпека Ізраїлю не має бути "політичною грою"

В адміністрації президента США Джо Байдена виступають проти наміру Палати представників відправити на голосування законопроект щодо фінансової допомоги Ізраїлю окремо від допомоги Україні. За нього мають проголосувати наступного тижня і йдеться про допомогу у розмірі 17,6 млрд. доларів.

Таку заяву зробила речник Білого дому Карін Жан-П’єр. Вона вважає таку ініціативу "цинічним політичним маневром" законодавців від Республіканської партії у Палаті представників.

"Протягом кількох місяців адміністрація працювала з двопартійною групою сенаторів над угодою про національну безпеку, яка забезпечує безпеку нашого кордону та забезпечує підтримку народу України та Ізраїлю. У той час, коли законодавчий текст неминучий, республіканці в Палаті представників пропонують свій останній цинічний політичний маневр", — йдеться у її заяві.

Також Карін Жан-П’єр додала, що "безпека Ізраїлю має бути священною, а не політичною грою". Вона вважає, що адміністрація "рішуче виступає проти такої витівки", яка не сприяє забезпеченню безпеки кордону, не допомагає українцям захиститися від агресії РФ та відмовляє у наданні гуманітарної допомоги палестинцям.

"Натомість республіканці Палати представників мають працювати двопартійно, як це роблять адміністрація та Сенат, над цими невідкладними питаннями національної безпеки", — заявила вона.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що американські ЗМІ пояснили, чому затягування допомоги Україні може бути руйнівним для США.