"Вже в дорозі": в Україну скоро має приїхати важливий гість із Європи

Читать на русском
Автор
pic2.me

Зараз він у Польщі

У понеділок, 5 лютого, представник Європейського Союзу з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель прибув з офіційним візитом до Польщі. А після цього він планує відвідати Україну.

Про це він сказав на спільній пресконференції з міністром закордонних справ Польщі Радославом Сікорським. За словами Борреля, він "перебуває на шляху до Києва". При цьому він не уточнив подробиць. Як пише "Європейська правда", ймовірно, топдипломат Євросоюзу може приїхати до України вже 6 лютого.

Журналісти The Telegraf зазначають, що візит Борреля відбувається на тлі відновлення міжнародних зусиль, спрямованих на те, щоб допомогти Україні поповнити свої озброєння для боротьби з російським вторгненням, яке наближається до другої річниці.

"Я у Варшаві на двосторонніх зустрічах з міністром закордонних справ Радославом Сікорським та представниками польського Міноборони, щоб обговорити пріоритети зовнішньої та безпекової політики — від України до Близького Сходу", — написав Боррель у своєму Twitter після приїзду до Польщі.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що 31 січня до Києва з неоголошеним візитом приїжджала заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд. Вона зустрілася з урядовими лідерами, ветеранами та громадянським суспільством.