Вона сказала цифрове "Так": в Мінцифрі анонсують шлюби онлайн для українців

Читать на русском
Автор
Онлайн-шлюб в Україні скоро стане реальністю
Онлайн-шлюб в Україні скоро стане реальністю. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Послуга з'явиться найближчим часом

Найближчим часом в "Дії" планують запустити послугу, завдяки якій стане можливим одружитися онлайн, по відеозв'язку. Така послуга стане унікальною для всього світу.

Про це в етері телемарафону розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Він відмовився повідомити деталі, однак зазначив, що послуга з'явиться "найближчим часом".

"Можна буде просто одружитися в "Дії", по відео. Це буде також досить технологічно. Я не буду робити спойлери, але там буде багато цікавих елементів цього процесу", — зазначив міністр.

За словами очільника Мінцифри, можливість онлайн-шлюбу дозволить військовим одружитися дистанційно і створити законну сім'ю, не зважаючи ні на що.

Разом з тим, Михайло Федоров запевнив всіх українців, що послуга буде абсолютно безпечною і для того аби одружитися, необхідно буде пройти кілька етапів верифікації. Тож "ніхто нікого насильно не одружить".

Варто зазначити, що наразі додатком "Дія" користуються вже 20 млн українців. За різними дослідженнями, близько 60-70% всіх смартфонів в країні мають встановлений додаток.

Нагадаємо, багатьох українців турбувало питання щодо повісток в "Дії". Міністр цифрової трансформації поставив крапку в цьому питанні.