Цього вимагали прокурори: ексголову Верховного суду Князєва позбавили важливого права

Читать на русском
Автор
Всеволод Князєв
Всеволод Князєв. Фото Верховний суд України

Його буде відсторонено поки триває досудового розслідування

Вища рада правосуддя тимчасово відсторонила від здійснення правосуддя колишнього голову Верховного Суду Всеволода Князєва, якого підозрюють у масштабній корупції. Строк відсторонення — до 6 квітня.

Про це повідомила пресслужба Спеціальної антикорупційної прокуратури. Відповідне рішення ВРП було прийняте за клопотанням керівника САП у зв’язку з притягненням Князєва до кримінальної відповідальності.

Слід зазначити, що САП не повідомляє ім'я судді, але з повідомлення випливає, що йдеться про Всеволода Князєва. Попри втрату посади голови суду він досі залишається суддею.

Нагадаємо, Князєв є фігурантом гучного корупційного скандалу. У травні 2023 року його було затримано слідчими НАБУ під час отримання другого траншу хабаря, загальна сума якого склала 2,7 мільйона доларів США. Спершу йому призначили заставу 107 млн грн, але її зменшили в кілька разів.

31 січня Князєва було звільнено з-під варти під заставу розміром 18,168 млн грн. Проте йому заборонено виїжджати з Києва без дозволу детектива, прокурора та суду. Також його зобов'язали здати до міграційної служби закордонний паспорт та інші документи, що дають право на виїзд. Крім того, Князєв зобов'язаний носити електронний засіб контролю. У разі невиконання обов'язків застава може бути стягнута у дохід держави.