Відзначився не тільки інтерв'ю з Путіним: Карлсона внесли до бази "Миротворець"

Читать на русском
Автор
Такер Карлсон
Такер Карлсон. Фото скриншот Youtube

Працює наче по методичці росіян

Американський журналіст Такер Карлсон, який взяв інтервʼю у російського диктатора Володимира Путіна, був внесений у базу "Миротворець". Колишній телеведучий телеканалу Fox News неодноразово висловлював підтримку російській агресії проти України.

На сайті української бази "Миротворець" це зазначається. Зауважимо, що звільнено з відомого телеканалу його було за поширення російських наративів.

Але журналіст знайшов, як і далі підігрувати росіянам, тому почав розміщувати свої програми на соціальній медіаплатформі X (колишній Twitter). У них він брехав, наприклад, про те, що Україна підірвала дамбу Каховського водосховища.

Скриншот з сайту

У березні 2022 року Карлсон працював на Fox News, просуваючи російський наратив на теми "біолабораторій США в Україні" та "перевороту в Україні 2014 року, організованого Нуланд", які є надійними маркерами російської пропаганди.

Також він вітав росіян з річницею початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Карлсон має багато друзів серед правоекстремістських політиків у США та Європі, і Кремль активно використовує їх для інформаційних атак на демократичний світ зсередини.

Наразі ж Такер Карлсон сколихнув інформаційний простір новиною про відзняте інтервʼю з Путіним.

Раніше "Телеграф" писав, що західні медійники вибухнули коментарями у бік Такера Карлсона. Вони заявили, що постійно намагалися взяти інтерв’ю у Путіна, але їм не вдавалося цього зробити. Тож їх зацікавило, як же Карлсон зміг цього досягти.