В Україні є нова Соціалістична партія: Мороз пояснив, чому її не видно

Читать на русском
Автор
647
Олександр Мороз
Олександр Мороз

Партія має представництва у всіх областях

Хоча в Україні заборонили функціонування Соціалістичної партії (СПУ), проте тепер має заміну у вигляді "Соціалістичної партії Олександра Мороза". Втім, функціонувати вона поки що не може.

Як розповів в інтерв’ю "Телеграфу" колишній речник Верховної Ради та колишній голова СПУ Олександр Мороз, представництва нової партії функціонують у всіх областях.

Він висловив переконання, що СПУ потрапила під заборону через те, що її з 2017 до 2019 року очолював відомий колаборант Ілля Ківа. У 2022 році партію було заборонено у тому вигляді, в якому знаходилася на той момент, а її майно було передано державі.

За словами політика, він звертався до міністра юстиції, проте той зазначив, що не знає, як виконувати рішення суду. Після цього Мороз звернувся до колишнього голови МВС (2006-2007 роки) Василя Цушка, разом з яким він зареєстрував нову партію.

"Сьогодні цю партію зареєстровано, і щоб не було непорозумінь, що вона означає, вона і називається "Соціалістична партія Олександра Мороза". Я не претендую на виняткову роль, просто щоб люди могли орієнтуватися", — сказав він.

За його словами, хоч у всіх областях та багатьох райцентрах є їхнє представництво, проте зараз партія не може здійснювати діяльність, а під час війни це було б нелогічно.

"Наша політична оцінка така, що те, що, в принципі, відбувається у владі — не відповідає Конституції. І тому очевидно, що функціонування партії зараз неможливе. Зараз не слід радикально втручатися в ситуацію", — зазначив Мороз.

Повне інтерв’ю з колишнім спікером Верховної Ради Олександром Морозом читайте у матеріалі "Телеграфа": "Путін — не той, за кого себе видає, а Лукашенко не вірив у вторгнення": екс-спікер ВР Олександр Мороз про війну з РФ, ядерну зброю та тиск Вашингтона

Як повідомлялося раніше, Ківа, який очолював СПУ до 2019 року, після цього перекинувся до лав проросійської партії ОПЗЖ. Перед початком вторгнення він втік до Росії, але у грудні 2023 року його знайшли мертвим.