Скандальне село, що сколихнуло Україну: як виглядає Космач, де "воюють" з ТЦК (фоторепортаж)

Читать на русском
Автор
1671
Космачі
Космачі. Фото Ян Доброносов, "Телеграф"

Ян Доброносов побував у скандальному селі на Івано-Франківщині

Невелике село Космач на Івано-Франківщині за лічені години "прославилося" на всю Україну. На жаль, ця слава пов’язана зі скандалом, який там спалахнув після нападу розлюченого натовпу на жінку з дитиною.

Кореспондент "Телеграфа" Ян Доброносов побував у цьому населеному пункті та підготував для наших читачів фоторепортаж. На ньому можна побачити, яке воно село Космач та чим живе.

Нагадаємо, що інцидент у Космачі стався 6 лютого. Тоді сотні жінок перекрили дорогу, дізнавшись новину про нібито прибуття до їхнього населеного пункту працівників ТЦК та СП. Між громадянами сталися зіткнення, внаслідок чого постраждали троє людей, серед яких 6-річна дитина. За цим фактом поліція розпочала кримінальне провадження. Після зіткнень у Космачі поліцейські навіть стали нести посилений варіант служби у громадах на Івано-Франківщині.

А сьогодні, 9 лютого, до села приїхали представники ТЦК, щоби поговорити з громадою. Втім, розмова виявилася напруженою. Варто зазначити, що на ній також побував кореспондент "Телеграфа", якому вдалося записати весь процес спілкування. Він, до речі, не обійшовся без скандалів. Дізнатися про це докладніше ви можете, перейшовши на посиланням.