Скандал у Космачі: у Центрі стратегічних комунікацій розповіли, хто стоїть за ним

Читать на русском
Автор
1091
РФ намагається дестабілізувати українське суспільство
РФ намагається дестабілізувати українське суспільство. Фото Центр стратегических коммуникаций

Причиною стали фейки РФ

Днями на Івано-Франківщині, у селищі Космач, люди перекривали дорогу, щоб не пропустити машини з ТЦК. Місцеві жінки пішли на це після фейкового повідомлення у соцмережах. У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки заявили, що причиною заворушень стали фейки про ТЦК, які поширили спецслужби РФ.

Про це повідомила пресслужба Центру. У відомстві заявили, що антимобілізаційна істерія в соцмережах, інспірована російськими спецслужбами з метою розколоти українське суспільство та дестабілізувати тил країни.

У Центрі зазначили, що причиною бійки у Космачі стали фейкові повідомлення про те, що нібито планується роздача повісток приїжджими жінками.

"Мобілізація — життєво необхідний процес. Без достатньої кількості особового складу на фронті неможливо стримати російський тиск і наступ", — кажуть у Центрі.

Крім того, там наголосили, що мета Росії — повне знищення України та перше, що їм потрібне для її досягнення, перемога на фронті.

Раніше "Телеграф" писав, що 6 лютого в селі Космач Івано-Франківської області сотні жінок перекрили дорогу, дізнавшись новину про нібито прибуття до їхнього населеного пункту працівників ТЦК та СП. Між громадянами сталися зіткнення, внаслідок чого постраждали троє людей, серед яких 6-річна дитина. За цим фактом поліція розпочала кримінальне провадження.

Також ми повідомляли, що після зіткнень у Космачі поліцейські нестимуть посилений варіант служби у громадах Івано-Франківської області. Начальник сектору комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області Андрій Яцків сказав, що правоохоронні органи працюватимуть із людьми, щоб не допускати надалі таких випадків.

У селищі протестували близько сотні людей. Депутати обговорили цей інцидент та планують діяти.