"Путін косплеїть Гітлера": у мережі запустили флешмоб після інтерв’ю російського диктатора Карлсону

Читать на русском
Автор
1166
Двох диктаторів порівнюють із 2014 року
Двох диктаторів порівнюють із 2014 року. Фото https://twitter.com/InformNapalm

Кожен бажаючий може приєднатися до нього та висловити свою точку зору

У соцмережі Х завірусився флешмоб Міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm, який з’явився після нещодавнього інтерв’ю російського диктатора Володимира Путіна журналісту зі США Такеру Карлсону. Лідер країни-агресорки виправдав напад Гітлера на Польщу, а також заявив, що у вторгненні РФ винна Україна.

Приєднатися до цього флешмобу може кожен бажаючий, хто має обліковий запис у соціальній мережі Х (колишній Твіттер). Для цього достатньо зробити репост твіту та процитувати його.

На якому західному устаткуванні Росія випускає ракети

Флешмоб InformNapalm у соцмережі Х

"Путін нещодавно сказав Такеру Карлсону, нібито "Польща сама винна у нападі на них Гітлера у 1939 році". Він також заявив, що Україна "сама винна в нападі російської армії". Путін косплеїть Гітлера. Коли диктатори намагаються виправдати своє військове вторгнення в інші країни, демократичні країни мають об’єднатися проти цього зла. Підтримка України у цій війні життєво важлива для самої Польщі. Інакше Путін продовжить справу Гітлера", йдеться у твіті.

InformNapalm зазначає, що російського диктатора вже порівнювали з лідером нацистів у 2014 році, коли він анексував Крим та вторгся на схід України. Але на Заході тоді не сприйняли серйозно загрози. Це і призвело до того, що через 8 років РФ розпочала повномасштабне вторгнення.

"Бо непокаране зло стає сильнішим. Це слід нагадувати постійно. Кожен твіт із такою згадкою важливий", — пише InformNapalm.

Зазначимо, що у Польщі відреагували на звинувачення Путіна, нібито це Варшава розв’язала Другу світову війну. Глава МЗС заявив, що такі заяви з вуст господаря Кремля його більше не дивують.

Інтерв’ю Путіна Карлсону

Перше особисте інтерв’ю Путіна з дня повномасштабного вторгнення в Україну на Заході не оцінили. Сам Такер Карлсон обіцяв, що відкриє американцям правду про війну, яку від них приховують. Але на глядачів чекав лише нудний екскурс в історію з елементами марення.

Натомість у Росії помітили, що їхній лідер виправдав Гітлера. Але лише один громадянин знайшов у собі сміливість написати заяву на Путіна. Це зробив опозиційний політик Сергій Антонов.

Раніше "Телеграф" перерахував найабсурдніші заяви Путіна в інтерв’ю Карлсону. Він не лише виправдав Гітлера, а й заявив, що українців створили "австро-німці" та Сталін.

Під час інтерв’ю у російського диктатора почалася судома. Він намагався приховати це, але не вдалося. Журналісти звернули увагу на ознаки нездужання.