Дуже небезпечно. Інтерв'ю Путіна Карлсону - база для нового міфу про Україну. Що з цим робити - Наталія Ємченко

Читать на русском
Автор
808
Володимир Путін під час інтервʼю Такера Карлсона
Володимир Путін під час інтервʼю Такера Карлсона. Фото Скриншот

Директор зі зв’язків із громадськістю та комунікацій SCM Наталія Ємченко написала про те, які висновки випливають з цього інтервʼю і що робити Україні

Коротке резюме Ілона Маска щодо розмови Карлсона з Путіним.

Написане із любов’ю фанатом №1, тож це таке собі любовне, поблажливе резюме. Тепер комунікаційно-технологічне Самарі.

Коментар Маска, який мається на увазі
  1. Це інтерв'ю — база для створення якогось дуже базового міфу в головах дуже базових американців. Сутність міфу Росії — України не існує, тому за неї не можна боротися, її потрібно роздати іншим країнам по шматках. Київ має стати частиною Росії. Давайте ми із вами швиденько про це домовимося і буде всім щастя. Її не існує, бо ніколи до цього не було в поточному вигляді (Х також ніколи не було, був Twitter, якщо що).
  2. З самого інтерв'ю його аудиторія нічого не зрозуміє, тому ми побачимо спрощені версії лекція, упаковані буквально в інфографіку і інші картинки. Побачимо швидко і масово, моніторте Twitter (який тепер Х).
  3. Це дуже небезпечно, оскільки цей міф обійме гідне місце серед інших конспірологічних теорій величезної аудиторії (від антиваксу до світового уряду). І в майбутньому саме це російський міф стане базою для великих кампаній проти допомоги Україні.
  4. Україна має зараз дуже чітко і креативно (як ми вміємо) дисконтувати міф Путіна. Має це зробити разом із західними ломами. Провести швидку і потужну кампанію. На ту частину. аудиторію перш за все. Це буквально необхідно. При чому саме на аудиторію Карлсона (тобто республіканців).
  5. Паралельно Україна має створити системний історичний опір міфам Росії на Заході. Якщо потрібно скласти ТЗ/план/маршрут/пакет ініціатив такого опору — це зрозуміла задача і зрозуміло кому її робити. Якщо потрібно знайти на це гроші — для цього є український бізнес, як мінімум.
  6. Міфи живучі. Колись Єкатерина 14 років писала поточну вигадану історію государства російського (350 років тому) і 300 років тому побачила світ у вигляді "історії государства російського". Яка зараз лежить в голові Путіна. Зараз величезна команда світових істориків сіла писати повну офіційну історію України (не знаю, чи відновлять вони в цьому процесі справжню історію Росії) — це візьме не менше 2-х років. І це дуже і дуже швидко. Але цих двох років в редисі очікування у нас немає.

Раніше "Телеграф" писав, що Ілон Маск заступився за Такера Карлсона у Х на тлі хвилі хейту щодо візиту в Росію та розмови з Путіним.

Info Icon

Думки, висловлені в рубриці блоги, належать автору.
Редакція не несе відповідальності за їх зміст.