Соні Морозюк приготуватися: ДБР зробило нову заяву у справі Гринкевича

Читать на русском
Автор
962
Соня Морозюк Новина оновлена 12 лютого 2024, 12:14
Соня Морозюк. Фото https://www.instagram.com/sonya.moroziuk/

ГБР все ж таки заарештувало майно родини львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича

У рамках гучної справи про розкрадання коштів Міноборони Державне бюро розслідування (ДБР) заарештувало майно родини львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича. Наступні на черзі – квартири колишньої нареченої його сина Софії Морозюк.

Художниці не вдалося залишитись осторонь гучного скандалу. Про це повідомляє прес-служба ДБР.

"У кримінальному провадженні накладено арешт на нерухоме майно та транспортні засоби львівського бізнесмена, членів його родини — дружини, сина та тещі, двох його співучасників та підконтрольних їм товариств ", — йдеться у повідомленні.

Наголошується, що бюро вже ініціювало накладення арешту на нерухоме майно Софії Морозюк та ще одного співучасника.

Нагадаємо, що на початку лютого 2024 року Соня Морозюк, колишня наречена бізнесмена Романа Гринкевича, підозрюваного в розкраданні коштів Міноборони, спромоглася сховати своє майно від арештів правоохоронців. Для цього скандальна художниця скористалася схемою, яку вже випробувала дружина Ігоря Гринкевича Світлана.

Морозюк передала під заставу за угодами позики дві квартири та галерею у Києві. Одна із квартир художниці розташована у ЖК "Альтер его" на Новопечерських липках. Вартість таких апартаментів стартує від 6 мільйонів гривень. Приблизно стільки ж коштує її друга квартира, яка знаходиться у ЖК "Пори року". Як зазначає Громадське, 15 січня Соня Морозюк позичила 6 мільйонів 700 тисяч гривень у своєї мами Ліліани Семенюти.

Після цього через позику від мами Морозюк у нотаріуса наклала обтяження на всі три об’єкти нерухомості. У реєстрі зараз це означає договір іпотеки. Згідно із законом України, майно, забезпечене іпотекою, не можуть забрати.

Раніше "Телеграф" повідомив, що ГБР ніяк не вирішить питання щодо арешту майна жінок сім’ї Гринкевичів. Станом на 7 лютого у реєстрі майнових прав арешти не значилися. Якоїсь інформації про фактичний арешт майна Світлани Гринкевич, її матері Ірини Федак була відсутня.