Обіграла ДБР? Соня Морозюк після розриву із Гринкевичем врятувала квартири від арешту

Читать на русском
Автор
Соня Морозюк боїться втратити нерухомість
Соня Морозюк боїться втратити нерухомість. Фото https://www.instagram.com/sonya.moroziuk/

Вони нібито позичила гроші у матері

Українська художниця Соня Морозюк, яка була нареченою Романа Гринкевича, батька якого підозрюють у корупційних схемах щодо закупівлі одягу для ЗСУ, передала за угодами позики дві квартири та галерею у Києві. Так вона вчинила, аби вберегти їх від арешту.

У переліку майна, яке для ДБР знайшло Агентство з розшуку та менеджменту активів, згадувалися ці об'єкти. Про це йдеться у розслідуванні hromadske.

Зазначається, що 11 січня ДБР мали арештували нерухомість, однак 15 січня Морозюк позичила 6 млн 700 тис. грн у своєї мами Ліліани Семенюти.

Через цю позику художниця наклала обтяження на всі три об'єкти нерухомості. Наразі у реєстрі це значиться як договір іпотеки. А майно, забезпечене іпотекою, не можуть забрати. Тобто, воно недоступне для арештів і конфіскації доти, доки Морозюк не поверне борг своїй мамі.

До слова, одна з квартир Морозюк розташована в ЖК "Альтер Его" на Новопечерських липках у Києві. Ціна таких апартаментів стартує від 6 млн грн. Приблизно стільки ж коштує друга квартира Морозюк, яка знаходиться у ЖК "Пори року".

Станом на 31 січня, за даними hromadske, квартири та галерея художниці не арештовані.

Також варто зазначити, що Семенюта — звичайний ФОП, який надає різні послуги — від дизайну до прибирання будинків. Також на неї записана ГО "Вік Можливостей". Про інший бізнес жінки невідомо.

Цікаво, що 31 січня стало відомо, що дружина Ігоря Гринкевича — Світлана теж передала під заставу за кредитними угодами чотири елітні квартири у Києві та Львові.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2023 року ДБР затримало одного з найбільших постачальників Міноборони, який хотів дати хабар. Ним виявився львівський бізнесмен Ігор Гринкевич.

Ігоря Гринкевича та його сина Романа підозрюють у заподіянні шкоди державі на суму майже 1 млрд грн. Вони були основними постачальниками одягу для ЗСУ. Їх підозрюють у невиконанні всіх умов контрактів та постачанні неякісних речей для воїнів за завищеними цінами. Деякі умови тендерів були виконані із запізненнями у 3-5 місяців. Після того, як скандал навколо Гринкевичів отримав суспільний резонанс, Міноборони розірвало контракти з їхніми фірмами.

Скандал змінив життя членів родини. Дружині Ігоря Гринкевича, Світлані, довелося піти зі своєї роботи. Вона звільнилася з "Львівської політехніки" через вимоги студентів. Світлана Гринкевич написала заяву за власним бажанням.

Наречена Романа, художниця Соня Морозюк, розірвала з ним заручини. Вона пообіцяла продати його подарунки, а гроші пожертвувати на ЗСУ. Користувачі мережі неоднозначно відреагували на заяву Соні Морозюк.

Раніше "Телеграф" писав, що Світлана Гринкевич позбулася частки власності у ТОВ "Маоріс". Ця компанія орендує землі поблизу Ясниського кар'єру у Львівській області.