Фігуранта у "справі Пашинського" взяли під варту із заставою в 360 мільйонів: про кого йдеться

Читать на русском
Автор
Фігуранта у "справі Пашинського" взяли під варту із заставою в 360 мільйонів: про кого йдеться

Підозрюваний перебуватиме під вартою до 11 квітня

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід одному з фігурантів справи про заволодіння заарештованим нафтопродуктами майже на мільярд гривень.

Як йдеться у повідомленні Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в Telegram, суд ухвалив рішення про взяття фігуранта під варту з альтернативою у вигляді внесення застави на суму 363 мільйони гривень.

"13 лютого 2024 року слідчий суддя ВАКС підтримав позицію прокурора САП та застосував запобіжний захід підприємцю — одному з організаторів злочинної організації, яка заволоділа нафтопродуктами на загальну суму 967 млн грн, арештованими у справі власника так званої групи компаній "Східно-Європейська паливно-енергетична компанія" (СЄПЕК)", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що якщо заставу буде внесено, то на підозрюваного надінуть електронний браслет і заборонять покидати Київщину без дозволу детектива.

У САП не назвали імені підозрюваного, але в ЗМІ з’явилася інформація, що йдеться про бізнес-партнера екснардепа Сергія Пашинського Сергія Тищенка.

Як повідомлялося раніше, 12 лютого стало відомо, що Пашинському повідомили про підозру у заволодінні нафтопродуктами вартістю 967 млн гривень, заарештованими у справі власника так званої групи компаній "Східно-Європейська паливно-енергетична компанія" (СЕПЕК). Сам політик каже, що це пов’язано з передачею державі "палива Курченка".