У "Приват24" масштабний збій: що сталося

Читать на русском
Автор
itech.co.ua

Швидше за все проблеми тимчасові

У понеділок, 19 лютого, повідомили про збій у роботі додатку Приват24. Клієнти банку не можуть зайти у застосунок.

Також не працюють операції з картками у додатку та на сайті. Про це повідомляє "Телеграф".

Причини збою поки не відомі. Але, як повідомляють деякі клієнти банку, авторизація у системі відбувається, як завжди. Однак при спробі переказати гроші виникає помилка.

У ПриватБанку ситуацію наразі не коментували офіційно. Повідомлень про збій на офіційних сторінках фінустанови немає, проблеми швидше за все тимчасові.

Збій у Приват24

За інформацією контакт-центру, наразі вирішуються питання, аби відновити роботу застосунку з переказом коштів.

Варто зазначити, що на минулих вихідних ПриватБанк відключав усі операції з картками, а також банкомати та термінали. Такі послуги були недоступні з 00:05 до 4:00 17 лютого.

Системи не працювали через проведення регламентних робіт процесингу. Процесинговий центр ПриватБанку щогодини обробляє в середньому від 1,7 млн до 3 млн операцій з картками.

Раніше "Телеграф" писав, що ПриватБанк запустив додаткову функцію, яка називається "Конверт". Її можна використовувати для накопичення власних коштів або донатів, а також розраховуватися "Конвертом" у закладах та установах.

У банку відповіли, що якщо користувач хоче збирати донати на армію, то можна створити спеціальний конверт, на який можуть скидати гроші усі охочі. Конверту можна дати назву та опис, а також вибрати ілюстрацію та фінальну дату збору коштів. Усі, хто буде скидати гроші на конверт, можуть бачити, яка сума вже набралася.