Україна може скоро підписати з США "безпекові гарантії": як це вплине на історію з допомогою

Читать на русском
Автор
1898
Прапори США та України Новина оновлена 19 лютого 2024, 21:18
Прапори США та України. Фото Відкриті джерела

У Києва великі сподівання та плани на довгострокові угоди

Президент України Володимир Зеленський минулого тижня підписав безпекові двосторонні угоди з Німеччиною та Францією. Укладення такої ж угоди планується і з США.

Про це пише портал ZN.UA. Вже у березні документ може бути готовий до підписання.

Політичний оглядач Володимир Кравченко зауважив, що він може стати не менш амбіційним, ніж україно-британська угода.

Київ планує підписати двосторонні безпекові угоди, які спрямовані на посилення обороноздатності нашої країни, з усіма країнами, що приєдналися до вільнюської декларації "Великої сімки". Зауважимо, що таких країн близько тридцяти.

За словами Кравченко, в ОП сподіваються, що безпекові угоди з Великою Британією, Францією, Німеччиною підштовхнуть США до виділення допомоги Україні. Адже наразі підтримка Вашингтону залишається під питанням.

"За відсутності перспектив найближчими роками стати членом Альянсу й навіть отримати запрошення Київ прагне створити міжнародно-правову мережу зобов’язань, здатну на довгі роки гарантувати військову, економічну та політичну підтримку України з боку її західних партнерів і підвищити для агресора ціну вторгнення", — зазначає журналіст.

Нагадаємо, Держдеп США впевнений, що Україні потрібна довгострокова підтримка. Але є багато питань і такі рішення потребують схвалення Конгресу.

Раніше "Телеграф" писав, що США дадуть Україні нові варіанти ATACMS.