Утилізація батарейок та електронних пристроїв доступна на SOCAR

Читать на русском
Автор
Утилізація батарейок та електронних пристроїв доступна на SOCAR

Лише одна вживана батарейка забруднює токсичними речовинами від 16 м2 землі та 400 л води. Тому важливо передавати їх на відповідальну утилізацію. Це можна зробити, зокрема, на будь-якому АЗК SOCAR, де в колаборації із IQOS встановлені спеціальні контейнери, які мають два відділення: перше для утилізації батарейок та електронних пристроїв і друге для стіків та картриджів.

Розбірка та часткове перероблення корпусів електронних пристроїв відбувається в Україні, в той час як всі батарейки та акумулятори, в залежності від хімічного типу, відправляються на надійне перероблення на заводи в ЄС: Recupyl в Польщі, GreenWEEE в Румунії, Accurec в Німеччині та Erasteel у Франції.

"Отруєні земля та вода – це не те, що сучасне людство має залишити у спадок майбутнім поколінням. Саме тому ми почали співпрацю із IQOS в рамках утилізації предметів, що несуть загрозу навколишньому середовищу. Така проста дія – кинути використану батарейку у спеціальний контейнер – рятує планету від додаткового забруднення", — зазначила Олена Осипчук, PR-директор SOCAR Energy Ukraine.