Мобілізація з 25 років: у ЗСУ розповіли, що це означає для молодих українців

Читать на русском
Автор
5217
Українські військові Новина оновлена 04 травня 2024, 04:57
Українські військові. Фото Відкриті джерела

Розкрито деталі строкової служби

У вівторок, 2 квітня, президент України Володимир Зеленський підписав одразу три законопроєкти. Вони стосуються мобілізації та військового обліку.

Наразі стали відомі деталі нового призову. Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" розповів голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко.

За його словами, згідно із законопроєктом про мобілізацію, питання строкової служби у ЗСУ зніматиметься.

Також він стверджує, що питання збільшення призовного віку від 25 до 60, а для вищого командного складу — до 65 — ще не означає, що всіх цих чоловіків призвуть.

"Чоловікам 25-60 років доведеться пройти обстеження, огляд та стати на облік. Якщо вони відповідатимуть параметрам, їх призвуть до лав ЗСУ", — сказав Тимочко.

Зазначимо, раніше мобілізаційний вік в Україні був із 27 по 60 років. Проте чоловіки від 18 до 27 могли мобілізуватися, якщо вони мають військовий досвід.

Також законопроєкт передбачає, що чоловіки віком від 18 до 60 років, які раніше пройшли ВЛК і отримали статус "обмежено придатний", тепер мають повторно пройти ВЛК. У документі йдеться про те, що для цього таким особам відводиться до 9 місяців.

Раніше "Телеграф" вже писав, що відтепер придатними вважатимуться люди із залишковими змінами після вилікуваного туберкульозу, хронічними вірусними гепатитами з незначними порушеннями функцій та навіть онкологією. Більше подробиць читайте у статті "Телеграфу" "Оновлено список захворювань для придатних та непридатних: як самому дізнатись, чи візьмуть служити та куди саме".